En breu
Internacional 03/12/2012

Pier Luigi Bersani Serà el candidat del centreesquerra italià

Ara
1 min
Pier Luigi Bersani  Serà el candidat del centreesquerra italià

BARCELONAPrimàries obertes

El secretari general del Partit Demòcrata (PD), Pier Luigi Bersani, es perfilava en tancar l'edició com el guanyador de les eleccions primàries que va celebrar ahir el centreesquerra italià. Bersani obtindria el 61,5% de vots, davant l'alcalde de Florència, Matteo Renzi, que n'obtindria el 38,5%, segons les primeres dades de l'escrutini. L'última dada de participació, a les cinc de la tarda, superava els 2,3 milions d'electors.

Bersani, de 61 anys, és el representant de la vella guàrdia, davant el jove Renzi, que defensava la renovació generacional de la política italiana des de les files del PD. El secretari general, de tradició comunista i amb una dilatada experiència de govern, serà, doncs, el candidat a succeir el tecnòcrata Mario Monti al capdavant de l'executiu de Roma.

Esquerra tradicional

L'home de l'ala esquerra més tradicional, que no va poder proclamar-se candidat a la primera volta, ha millorat la seva imatge pel fet d'haver acceptat les primàries. Bersani era el candidat natural del PD per a les eleccions del 2013 però es va prestar a disputar-se el lloc amb el jove Renzi.

Si es confirma, la seva àmplia victòria li facilitarà el repte de construir una força electoral creïble que pugui oferir una alternativa a les polítiques d'austeritat impulsades pel govern de Monti, que va succeir Silvio Berlusconi quan la UE va forçar-ne la dimissió.

stats