Polèmica a França pel viatge de Valls a la final de la Champions

L'oposició denuncia el cost del viatge per a les finances públiques i assegura que Valls no va anar a Berlín com a primer ministre sinó com a seguidor del Barcelona

El viatge del primer ministre francès, Manuel Valls, per assistir aquest dissabte a la final de la Lliga de Campions ha provocat a França una onada de crítiques de l'oposició. La polèmica ha estat tan intensa que el govern francès ha hagut de sortir a defensar el primer ministre. El partit conservador Els Republicans i l'ultradretà Front Nacional (FN) han denunciat el cost del viatge per a les finances públiques i han assegurat que Valls no va anar a Berlín com a primer ministre sinó com a seguidor del Barcelona, que es va imposar 1-3 al Juventus.

"Va ser convidat per Michel Platini i va representar França", ha indicat el secretari d'estat d'Esports, Thierry Braillard, que ha assegurat que no veu cap motiu que justifiqui la polèmica desencadenada. Valls ja havia intentat aquest cap de setmana fer callar les crítiques sorgides en l'oposició, que, segons va arribar a dir el diputat conservador Thierry Solère, va veure en aquest desplaçament una "falta política i moral".

"Sóc primer ministre. Em desplaço amb els mitjans que coneixeu. No intenteu crear falsos debats", ha indicat Valls, mentre que el titular de Finances, Michel Sapin, ha insistit que va acudir al partit convidat pels organitzadors de l'Eurocopa 2016, que se celebrarà a França aquest any. "Si el primer ministre hi va, hi va com a primer ministre", convidat pels organitzadors de l'Eurocopa 2016, "que suposarà un gran moment d'inversió, de creixement", ha indicat el ministre.

Mitjans com 'Le Nouvel Observateur' recorden que l'antic secretari d'estat de Cooperació, el conservador Alain Joyandet, va llogar un jet privat per 116.500 euros per acudir a una conferència a Martinica, quan companyies com Air France feien aquest mateix trajecte.

Braillard també ha recordat avui que sota la presidència de Sarkozy va arribar a gastar milions d'euros en sondejos sobre assumptes privats o relacionats amb el seu partit, cosa que és objecte d'una investigació judicial.