Publicitat
Publicitat

Polèmica a Londres per les proves per detectar la radicalització entre alumnes musulmans de 9 anys

'The Guardian' recull la indignació dels pares i mares, que no n'havien estat informats

Els pares d'alumnes de 9 anys que estudien en escoles públiques de l'Est de Londres amb forta presència de musulmans estan indignats perquè el govern ha fet passar als seus fills i filles unes proves per detectar indicis de radicalització. El districte de Waltham Forest (amb un 22% de musulmans i una de les àrees més empobrides del país) ha dirigit la prova pilot en cinc centres de primària. El qüestionari demanava coses com el nivell de confiança en la policia o en la gent d'una altra raça o religió. Ho explica aquest divendres el diari britànic 'The Guardian'.

El programa, segons el diari, té un finançament de mig miló d'euros de la UE i està concebut per "identificar les llavors de la radicalització entre els infants de primària". El program s'adreça a criatures de 9 a 11 anys i inclou classes i material didàctic sobre identitat i pertinença. El du a terme l'ONG Family Action.

Els pares es queixen que no els han consultat abans de passar les proves i que se n'han assabentat a través dels seus fills. Alguns s'han epressat a Twitter: "és orwellià, els nostres fills no tenen ni una oportunitat". També es queixen que, tot i que les proves havien de ser anònimes, es va demanar als alumnes que hi posessin el nom.