Els aliats flamencs de Puigdemont a Bèlgica compartiran grup amb Vox al Parlament Europeu

Els Conservadors i Reformistes Europeus accepten els eurodiputats del partit d'ultradreta espanyol

La Nova Aliança Flamenca (N-VA), el partit flamenc que fa costat a Carles Puigdemont a Bèlgica, es mantindrà al Parlament Europeu al grup de Conservadors i Reformistes Europeus (CRE), al qual s'han sumat els eurodiputats de Vox.

Ho va decidir en una reunió dimarts a la nit la direcció del partit, després de dies de debats i negociacions per valorar si continuaven dins el grup del qual formen part des de fa anys. El dubte sobre si seguir dins del grup ha arribat després que la formació ultradretana espanyola demanés incorporar-s'hi. Vox va presentar la setmana passada la petició formal per entrar al grup, que ha estat sotmesa a votació dels seus membres aquesta tarda. Finalment els conservadors han acceptat a que la formació de Santiago Abascal s'incorpori a les seves files. 

Tensió entre Vox i els nacionalistes flamencs de la N-VA pel grup de l'Eurocambra

Preguntats sobre la compatibilitat de les dues formacions, el portaveu del grup ha declarat a Europa Press que "tots els partits que estan d'acord amb els principis del grup i hi són acceptats són compatibles".

La N-VA fa temps que forma part del grup i dona suport al moviment independentista català, fins al punt que ha organitzat conferències amb Carles Puigdemont a l'Eurocambra (encara que després fossin vetades). De fet, quan Vox va celebrar una conferència al Parlament Europeu convidat per un dels partits del CRE, els polonesos de Llei i Justícia, Mark Demesmaeker, un dels eurodiputats flamencs s'hi va presentar al costat de diversos eurodiputats catalans independentistes i fins i tot s'hi va enfrontar. 

Vox opta pel grup dels ultres polonesos i els nacionalistes flamencs a l'Eurocambra