Publicitat
Publicitat

Putin condecora el principal sospitós de l'assassinat de l'exespia Litvinenko

També ha donat una medalla al president de la República de Txetxènia, Ramzan Kadírov, just el dia després de la detenció de cinc txetxens per la mort de Nemtsov

El president rus Vladimir Putin ha condecorat amb una medalla "pels seus serveis a la pàtria" al diputat Andrei Lugovói,  principal sospitós de l'enverinament amb poloni de l'exespia rus Alexander Litvinenko. Lugovói també havia sigut agent secret i després es va convertir en diputat de la Duma i vicepresident del comité de Seguretat i Anticorrupció.

Alexander Litvinenko era un ex agent secret rus que havia demanat asil polític a Londres perquè deia que els serveis secrets russos el perseguien. Litvinenko va morir al 2006 en un hospital de Londres enverinat amb poloni 210. Unes setmanes abans s'havia posat malalt de manera sobtada després d'una reunió amb Lugovoi i un altre ciutadà rus a l'hotel Millennium de Londres, on va prendre té.

Putin també ha condecorat aquest dilluns al president de la República de Txetxènia, Ramzan Kadírov, per "la seva activitat social i pels molts anys al servei honest pel bé de l'estat". El portaveu del Kremlin ha afirmat que es tracta d'una coincidència que Kadírov hagi estat condecorat el dia següent de la detenció de cinc txetxens per l'assassinat de l'opositor Boris Nemtsov.