Publicitat
Publicitat

Putin reapareix després de deu dies i silencia els rumors sobre la seva salut

El Kremlin aprofita l'ocasió per anunciar que posa en alerta de combat la Flota del mar del Nord

El president rus, Vladimir Putin, ha reaparegut aquest dilluns després de deu dies d'absència que van disparar els rumors sobre els seus possibles problemes de salut, negats rotundament pel Kremlin.

"La vida seria avorrida sense xafardeig", ha dit el líder rus abans de reunir-se amb el president de Kirguizistan, Almazbek Atambáev, al Palau de Constantí de Sant Petersburg, considerada la residència d'estiu de Putin. Tot i això, el Kremlin no ha pogut neutralitzar totalment els rumors sobre la seva salut, ja que el seu portaveu Dmitri Peskov ha descartat que el president viatgi a Crimea pel primer aniversari de l'annexió a Rússia d'aquest proper dimecres.

El portaveu també ha aprofitat per negar tot tipus de rumors que han sorgit en els últims dies, com que va ser apartat violentament del poder per uns generals o que va viatjar a Suïssa per assistir al naixement d'un suposat fill seu.

Coincidint amb la reaparició de Putin, el ministre rus de defensa, Serguéi Shoigu, ha posat en alerta de combat a la Flota del mar del Nord, a algunes unitats de la circumscripció militar Oest i a les tropes aerotransportades. Prop de 40.000 tropes han estat mobilitzades a l'àrtic per ordre del president rus per fer "exercicis militars".