Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

Quatre palestins morts i 30 ferits a Gaza en l'explosió d'un míssil israelià no detonat el 2014

Els morts són membres de la mateixa família, d'un membre de Hamàs.

Quatre palestins han mort i una trentena han resultat ferits aquest dijous en una explosió prop de casa seva a Rafah, al sud de la franja de Gaza. Segons el portaveu del Ministeri de Salut, Ashraf Al Qedra, i diversos testimonis, la deflagració ha estat causada per l'explosió d'un míssil israelià no detonat de l'atac de 2014. Segons informa Reuters citant el ministeri de l'Interior, es tractava de la vivenda d'Ayman Abu Nqeira, membre de Hamas, que ha estat ferit en l'explosió i ha perdut un fill i tres familiars més. El diari 'Jerusalem Post' també confirma la informació.

Els testimonis han explicat que diverses persones estaven retirant runa d'un edifici bombardejat l'any passat quan s'ha produït l'explosió. Dos dels trenta ferits estan en estat crític, segons han indicat fonts de l'hospital Abu Iussef al Najar, on han estat traslladats. Les mateixes fonts expliquen que els quatre morts eren membres de la mateixa família.

Després dels bombardejos israelians sobre la Franja de Gaza, que es van prolongar durant 51 dies entre el juliol i l'agost passats van quedar a la franja uns set mil projectils i artefactes sense explotar, segons les estimacions de l'ONU. Fins ara han causat la mort d'almenys cinc persones.