Internacional 03/08/2013

Querella contra el pederasta espanyol indultat pel rei del Marroc

L'organització Advocats sense Fronteres ha presentat la denúncia a l'Audiència Nacional espanyola perquè exerceixi la potestat de justícia internacional i el condemnat torni a la presó

Ara
1 min
Protestes a Rabat, reprimides per la policia marroquina, per l'indult que el rei del Marroc, Mohamed VI, ha concedit al pederasta espanyol Daniel Galván Viña / EFE/EPA

BarcelonaPatata calenta per a l'Audiència Nacional espanyola: un grup d'advocats marroquins demana a aquest òrgan judicial que utilitzi la potestat de justícia internacional –com va fer Baltasar Garzón per perseguir Augusto Pinochet per la tortura i la mort de ciutadans espanyols– i que actuï contra el pederasta espanyol indultat pel rei del Marroc a petició del rei d'Espanya.

Segons informa l'agència Europa Press, membres de l'organització Advocats sense Fronteres han presentat una querella criminal contra Daniel Galván Viña perquè torni a ingressar a la presó.

Segons ha declarat al diari hispanomarroquí 'Andalus Press' aquest dissabte el president d'aquesta ONG, el lletrat marroquí Mohsin Hicham, les autoritats marroquines han comès un "error" en alliberar una persona que ha estat condemnada a 30 anys de presó per haver violat almenys onze nens marroquins.

L'advocat marroquí ha anunciat també una campanya a Espanya per sensibilitzar els mitjans de comunicació espanyols i l'opinió pública espanyola sobre "aquest greu assumpte".

Les protestes contra aquest indult en què centenars de persones es van concentrar ahir a la nit a la capital del Marroc, Rabat, van ser reprimides amb càrregues policials.

El PSOE ha anunciat que demanarà explicacions al govern espanyol, a través d'una pregunta presentada al Congrés, per saber per què es va incloure el nom de Galván a la llista de presos que s'havien d'indultar, que després va ser defensada per Joan Carles I davant del seu homòleg marroquí, Mohamed VI.

stats