Publicitat
Publicitat

Renzi reclama a Merkel que accepti l'acord amb Grècia: "Prou vol dir prou"

Creix la pressió des de diversos països perquè Alemanya canviï d'actitud i permeti pactar

A mida que passen les hores sense que es tanqui un acord, comencen a alçar-se cada cop més veus que reclamen Alemanya que cedeixi i permeti tancar un acord pel tercer rescat i la reestructuració del deute grec.

El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, ha anunciat que demanarà aquest diumenge a Alemanya que apliqui el "sentit comú" i concedeixi a Grècia el tercer rescat. "Ha de prevaler el sentit comú per arribar a un acord. Itàlia no vol que Grècia surti de l'euro", ha sentenciat Renzi en comentaris recollits pel diari romà 'Il Messaggero'. "I als alemanys els dic: prou vol dir prou", ha asseverat.

Segons Renzi, "Tsipras ha fet propostes completament d'acord amb les demandes europees, per la qual cosa és absolutament necessari que es signi un acord". El primer ministre ha condemnat sense pal·liatius el que sembla, a la seva manera de veure, un intent de denigrar al Govern d'Atenes en represàlia per la seva negativa inicial a acceptar les demandes dels creditors.

"Em sembla absolutament impensable que s'humiliï a un company europeu després del que Grècia ha sacrificat en tots els àmbits", ha dit Renzi.

Alhora, el ministre de de Relacions Exteriors de Luxemburg, Jean Asselborn, ha advertit també que "seria fatal per a la reputació d'Alemanya a la UE i per al món si Berlín no  aprofitar l'oportunitat que hi ha ara (de tancar l'acord) amb l 'oferta grega de reformes".

En declaracions al diari 'S ueddeutsche Asselborn Zeitung' d'Alemanya, Asselborn ha advertit que "si Alemanya força un ' Grèxit' provocarà un conflicte profund amb França i a ixò seria una catàstrofe per a Europa".

També el  líder del Partit Socialista francès, Jean -Christophe Cambadélis, ha criticat aquest diumenge Alemanya per la seva actitud en les negociacions amb Grècia i ha demanat el seu coreligionari i vicecanceller alemany, Sigmar Gabriel, que intervingui davant la cancellera, Angela Merkel.

"Els pobles d'Europa no comprenen la sobrepuja alemanya. No es pot validar un acord abans del referèndum i no considerar-lo vàlid després", ha afirmat Cambadélis en un breu i contundent comunicat dirigit a Gabriel.