Publicitat
Publicitat

Renzi, després de les eleccions espanyoles: "Europa ha de canviar"

El primer ministre italià reclama "una mica d'humanitat" en la política econòmica a la UE

El primer ministre italià, Matteo Renzi, ha afirmat aquest dilluns que les eleccions municipals i autonòmiques espanyoles són un signe que "Europa ha de canviar" la seva política econòmica i mostrar també "una mica d'humanitat".

Renzi s'ha referit a les eleccions espanyoles com als comicis de diumenge a Polònia, on va guanyar el candidat del partit nacionalista conservador Llei i Justícia, Andrzej Dubte, que podria anticipar un canvi de Govern a les generals de la tardor vinent.

"El vent de Grècia, el vent d'Espanya, el vent de Polònia no bufen en la mateixa direcció, bufen en direccions oposades, però tots aquests vents diuen que Europa ha de canviar", ha afirmat Renzi en declaracions al canal italià Rtv38.

Renzi ha defensat l'euro i Europa, però ha matisat que cal "canviar la política econòmica" i també "que hi hagi una mica d'humanitat".

La Lliga Nord es felicita per la possibilitat de canvi

Qui també s'ha pronunciat sobre les eleccions espanyoles ha estat el líder del partit ultraconservador Lliga Nord, Matteo Salvini, que, igual que Renzi, s'ha felicitat per la possibilitat de canvi al Vell Continent.

"El resultat electoral d'Espanya i també el vot a Polònia són un bonic cop per als defensors d'Europa, de la banca i dels serfs de Brussel·les", ha dit Salvini, en declaracions a Ràdio Padània, recollides pels mitjans.

"Tenim moltes diferències amb Podem, però això és una alenada d'oxigen per a l'Europa dels pobles. (...) Significa que la gent vol recuperar el control de les fronteres, de les fàbriques, dels camps, de la feina, dels bancs. I diu prou als buròcrates de Brussel·les i a una Europa sense ànima", ha afegit.

Etiquetes