Publicitat
Publicitat

Torna a obrir les portes el supermercat jueu de París atacat per un jihadista el 9 de gener

"Volem reafirmar que la vida serà sempre més forta que la barbàrie", ha afirmat la direcció en un comunicat. El ministre francès de l'Interior ha assistit a la reobertura

El supermercat jueu de París on el 9 de gener el jihadista Amédy Coulibaly va segrestar una vintena de persones, 4 de les quals van resultar mortes, ha tornat a obrir les portes aquest diumenge amb la presència del ministre francès de l'Interior, Bernard Cazeneuve, que ha fet la primera compra en aquesta nova etapa de l'establiment. "Estem drets", ha afirmat el ministre, durant un missatge clar als "terroristes bàrbars" que "ataquen els valor de llibertat i fraternitat del poble francès". "Hem de mostrar que més forts que els ataquen els nostres valors –ha afegit–, els nostres principis i la nostra llibertat". Així mateix, ha subratllat que el govern francès "fa tot el possible" per defensar els seus ciutadans i perquè a França "s'hi pugui viure lliurement". També han assistit a l'acte els alcaldes de les localitats pròximes i representants de la comunitat jueva.

El supermercat s'ha renovat completament arran dels danys que va patir durant l'atemptat i la intervenció de les forces de seguretat. També s'ha renovat la direcció, ja que el gerent va resultar ferit i ha demanat no tornar a treballar en aquest supermercat. Pel que fa als treballadors, segueixen recuperant-se de les ferides físiques i de l'impacte psicològic de l'atac, seran traslladats a les altres dues botigues que aquesta cadena té a París i han sigut substituïts per altres treballadors voluntaris. "Volem reafirmar que la vida serà sempre més forta que la barbàrie", ha afirmat la direcció en un comunicat.