Publicitat
Publicitat

COMBATRE L’EXTREMISME

Retiraran el passaport als joves britànics sospitosos de ser jihadistes

El primer ministre britànic, David Cameron, va anunciar ahir que el seu govern posarà en marxa una estratègia destinada a combatre el “verí” de l’extremisme islàmic i va demanar l’esforç de tot el país per aconseguir-ho. El polític va explicar que aplicarà un extens pla per evitar l’auge de joves britànics musulmans que viatgen a Síria i l’Iraq per unir-se a la lluita de l’Estat Islàmic (EI).

En un discurs pronunciat en una escola a Birmingham, al centre d’Anglaterra, Cameron va dir que cal combatre la falta d’integració que porta joves a simpatitzar amb el jihadisme perquè no senten vincles amb el Regne Unit. “Amb el nostre èxit de la democràcia multiracial, multireligiosa, hem d’afrontar una tràgica veritat: hi ha gent nascuda i criada en aquest país que no s’identifica realment amb el Regne Unit i sent poc vincle o cap vincle amb el seu poble”, va dir. “Així, quan grups com l’EI busquen atreure els nostres joves a aquesta causa verinosa, els ofereixen una sensació de pertinença que els falta aquí a casa i que els fa més susceptibles al radicalisme i, fins i tot, a la violència davant d’altres britànics cap als quals no senten una veritable lleialtat”, va afegir.

El govern britànic farà costat als pares que sospiten que els seus fills s’estan radicalitzant i prendrà mesures perquè es retiri el passaport a aquests joves. D’aquesta manera s’evitarà que puguin viatjar a Síria o l’Iraq per sumar-se a l’organització islamista.

“Si ets un noi, et rentaran el cervell, et lligaran bombes al cos i et faran volar. Si ets una noia, t’esclavitzaran i abusaran de tu. Aquesta és la brutal i malaltissa realitat de l’EI”, va concloure Cameron.