Publicitat
Publicitat

S'aixeca el toc de queda a Baltimore

Les autoritats municipals l'havien imposat fa sis dies pels aldarulls posteriors al funeral d'un jove negre mort mentre estava sota custòdia policial

L'alcaldessa de Baltimore, Stephanie Rawlings-Blake, ha anunciat aquest diumenge la suspensió del toc de queda instaurat fa sis dies pels disturbis i saquejos ocorreguts a la ciutat després del funeral del jove Freddie Gray, mort mentre estava en custòdia policial.

"Amb efecte immediat, he aixecat l'ordre del toc de queda a tota la ciutat", ha assegurat Rawlings-Blake en un comunicat.

"El meu objectiu ha estat sempre no mantenir el toc de queda més enllà del que era necessari", ha afegit.

El toc de queda, que obligava a tots els habitants de la ciutat a no sortir de casa entre les deu de la nit i les cinc de la matinada, va ser instaurat dilluns com a resposta a l'onada de saquejos i violència desfermada a Baltimore després del funeral de Gray, de 25 anys.

Desplegament policial extra

Per contenir els disturbis, el governador de Maryland, Larry Hogan, va ordenar a més el desplegament de prop de 2.000 efectius de la Guàrdia Nacional.

"[El toc de queda] no va ser una decisió fàcil, però la vaig creure necessària per ajudar a recuperar la tranquil·litat a la ciutat", ha indicat Rawlings-Blake.

Durant la setmana, han continuat les protestes i marxes contra l'abús policial a Baltimore, encara que amb el pas dels dies s'han anat impregnant d'un ambient pacífic. Aquest dissabte milers de manifestants s'han concentrat davant l'Ajuntament al centre de la ciutat.