Publicitat
Publicitat

#SaveJailed100yrGranny: una campanya a Twitter aconsegueix treure de la presó una dona de 100 anys

Centenars d'usuaris es llancen a la xarxa social per aconseguir l'alliberament d'una anciana a Kenya. La pressió social fa que un senador del país pagui la fiança de 1.000 euros que pesava sobre la dona

Té 100 anys, i ha passat nou dies a la presó acusada d'apropiació il·legal d'uns terrenys. Ara, gràcies a una campanya a Twitter i a la solidaritat d'un senador de Nairobi s'ha pogut salvar de tres mesos entre reixes. 

Aquesta és la història de Ngima Gakoromo Margaret Ngima, una anciana centenària que el passat 10 de març va ser empresonada a Embu (centre de Kenya) per no complir una ordre judicial que l'obligava a cedir dues hectàrees de les seves terres a un individu que, al seu torn, l'havia denunciat per haver-li usurpat aquesta parcel·la.

En saber-se la història de la dona, centenars d'usuaris de Twitter es van llançar a la xarxa social per reclamar el seu alliberament a través de l'etiqueta  #SaveJailed100yrGranny ("Salvem l'anciana de 100 anys empresonada").

La campanya a Twitter ha ajudat, sens dubte, a posar pressió a les autoritats de Kenya. Però l'alliberament de l'anciana no hauria estat possible sense la solidaritat d'un senador del comtat de Nairobi, Mike Sonko, que ha pagat la fiança de 100.000 xílings kenyans (uns 1.000 euros) que pesava sobre l'anciana, segons explica el diari local 'Daily Nation'.

Finalment, l'anciana va poder abandonar ahir la presó, després de 9 dies entre reixes. El mateix Sonko va acudir a la presó per acompanyar l'anciana en el seu alliberament, un fet que va celebrar a través d' una piulada a Twitter: "Finalment, la nostra anciana Ngima Gakoromo Margaret Ngima és lliure".  

Ara, el  'Sonko Rescue Team' ('Equip de rescat de Sonko'), un grup de voluntaris impulsat per aquest mateix senador per prestar serveis comunitaris a Nairobi, s'ha compromès a fer una revisió mèdica completa per comprovar l'estat de salut de la dona.

Per la seva banda, un altre senador del comtat d'Embu, Lenny Kivuti, també ha anunciat que donarà 100.000 xílings (uns 1.000 euros) a la dona.

L'empresonament de l'anciana ha estat qualificat de fet "immoral" i "vergonyós" per molts usuaris kenyans a través Twitter.