Publicitat
Publicitat

El ministre alemany de Finances insisteix en un 'Grexit' temporal

Schäuble afirma que l'única sortida és una quitança però que és incompatible amb mantenir-se a l'euro

El ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, ha dit aquest dijous que molts economistes no creuen que Grècia pugui avançar sense una quitança del deute, "incompatible amb la pertinença a la unió monetària", de manera que, si es veu necessària, "potser el millor camí per al país "sigui una sortida temporal de l'euro.

" Ningú sap com pot continuar sense una quitança del deute i tots sabem que aquesta reducció és impossible; aquesta és la situació", ha recalcat Schäuble en una entrevista a la cadena de ràdio pública Deutschlandfunk.

El titular de Finances, que va posar sobre la taula a l'Eurogrup la idea d'una sortida temporal de Grècia de l'euro durant cinc anys, ha recalcat que aquest plantejament no era ni una obligació per a Atenes ni una proposta, sinó que recollia, al seu parer, el pensar de molts economistes, que dubten que el país pugui solucionar els seus problemes sense una quitança del deute que, ha recalcat, és impossible d'acordar en el marc de la unió monetària.

"Veurem si després de tot hi ha un camí per arribar a un programa, davant les creixents necessitats financeres" del país, ha respost en ser preguntat si també ell creu llavors que el millor camí per a Atenes seria un 'Grexit' temporal.

Fa unes setmanes es xifraven les necessitats de finançament d'Atenes en 10.000 milions d'euros, que "no són una petitesa", ha recalcat Schäuble, i ara es parla de més de 80.000, el que fa que la situació sigui "excepcionalment complicada".

Segons ha explicat, la votació ahir a la nit al Parlament grec és "un pas més" i ara l'Eurogrup ha de verificar que s'han aprovat les reformes compromeses per poder després recomanar l'inici de les negociacions per a un tercer paquet d'ajudes.

Preguntat sobre si confia en el govern d' Alexis Tsipras, s'ha limitat a assenyalar que el Parlament grec s'ha compromès a fer les reformes, encara que també va recordar que fa cinc anys les autoritats gregues ja van acordar posar en marxa les mesures que ara resulten tan polèmiques i no ho van fer.