En breu
Internacional 28/06/2012

Set morts en un atac a una televisió oficial siriana a Damasc

1 min
Set morts en un atac a una televisió oficial siriana a Damasc

Combats a Damasc

Un grup d'homes armats van atacar ahir la seu de la televisió siriana Ikhbariya, una cadena progovernamental, a Damasc. Tres periodistes i quatre guàrdies de seguretat van morir en l'assalt, segons l'agència oficial de notícies Sanà. L'operació posa de manifest l'increment de la violència de les últimes setmanes a la capital siriana, que fins ara havia estat relativament al marge dels xocs que viu el país des l'esclat de la revolta prodemocràtica, fa 16 mesos. Tots els mitjans de comunicació sirians estan sotmesos a un fort control pel ministeri d'Informació. Tot i que Ikhbariya és una emissora privada, els detractors del règim d'Al-Assad la consideren un altaveu del govern. Els Estats Units van condemnar ahir "tota violència" a Síria.

"Estat de guerra"

Dimarts a la nit el president sirià, Baixar al-Assad, va reconèixer que el seu país està en "estat de guerra", després d'uns combats sense precedents a la perifèria de la capital. "Vivim en un autèntic estat de guerra des de tots els punts de vista", va dir Al-Assad en un discurs als seus ministres difós per la televisió estatal. "Quan s'està en guerra, totes les polítiques i tots els bàndols i tots els sectors s'han d'orientar a guanyar-la".

Kofi Annan, el representant especial de l'ONU i la Lliga Àrab per la crisi siriana, ha convocat una reunió a Ginebra de ministres d'Exteriors dels països membres del Consell de Seguretat, la UE, l'Iraq, Turquia, Kuwait i Qatar.

stats