Publicitat
Publicitat

Set operaris xinesos moren en un incendi a la fàbrica tèxtil d'Itàlia on treballaven i vivien

El foc s'hauria originat per una estufa de gas que utilitzaven al lloc on estaven instal·lats en condicions infrahumanes

Set operaris xinesos han mort en un incendi a la fàbrica tèxtil de Prato, a la Toscana (Itàlia), on, a més més de treballar, també dormien, segons s'ha sabut aquest dilluns.

Segons fonts dels equips de rescat, els cossos carbonitzats de quatre de les víctimes van ser recuperats ahir l'interior de la nau quan els bombers van aconseguir entrar-hi després de l'incendi. Hores després, els bombers van recuperar els cossos de dues persones més, totes de nacionalitat xinesa. Una altra de les víctimes mortals havia intentat salvar-se sortint corrent de la nau industrial.

Quatre persones van ser traslladades a l'hospital de Prato amb cremades i intoxicació a causa del fum.

Segons la primera reconstrucció dels fets, l'incendi es va poder produir a causa d'una estufa de gas que feien servir per escalfar-se.

La premsa italiana denuncia avui les condicions d'esclavitud en què es trobaven els treballadors xinesos d'aquesta fàbrica tèxtil, gestionada per compatriotes, en la qual treballaven i vivien en condicions infrahumanes.

De fet, l'incendi va provocar l'esfondrament de les construccions que s'havien fet amb guix dins de la nau per instal·lar-hi els dormitoris dels treballadors.