Publicitat
Publicitat

S'obre al públic l'Expo de Milà

La capital del nord d'Itàlia acollirà durant sis mesos aquest certamen que té com a eix central l'alimentació al segle XXI

L' Exposició Universal de Milà ha obert aquest divendres les seves portes amb els reptes de l'alimentació al segle XXI com a tema central.

Les primeres hores d'obertura oficial del recinte, amb tres punts d'accés principals s'ha registrat una elevada afluència de públic.

L'Expo, que compta amb 145 pavellons, ha estat oficialment inaugurada durant una cerimònia aquest mateix divendres en la qual hi ha participat, entre altres autoritats, el primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi.

Així mateix ha intervingut en l'acte per videoconferència papa Francesc.

La cerimònia conclourà amb la signatura de la "Carta de Milà", el document oficial que recull el llegat de l'Expo i que ha estat realitzat per 500 experts que han abordat el tema del desenvolupament sostenible i el dret a l'alimentació.

La jornada, ja de per si reivindicativa per ser un primer de maig, dia del treballador, transcorre amb certa tensió a causa de les manifestacions convocades per diversos grups de antisistema contraris a la celebració d'aquest esdeveniment.

Una cita de primera magnitud

Des de les institucions s'ha vingut assenyalant la important oportunitat que suposa l'Expo per Itàlia.

Avui, el president de la República, Sergio Mattarella, ha advocat en una entrevista publicada per  'Il Corriere della Sera' per que l'Expo sigui "un punt d'inflexió" perquè alimentar tots els habitants del planeta "és una qüestió crucial" .

El recinte de l'Expo, de 110 hectàrees de superfície, es troba situat a la perifèria nord-oest de Milà, a uns 16 quilòmetres del centre de la ciutat, al costat del municipi de Rho, i compta amb bones comunicacions per autopista, ferrocarril i metro amb la capital llombarda.

Etiquetes