Publicitat
Publicitat

Sturgeon reclama a Cameron que posi en marxa el traspàs de competències, començant per impostos i benestar

La primera ministra escocesa diu que necessiten la 'devolution' per reactivar l'economia

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha reclamat més competències per a Edimburg en la recaptació d'impostos i les polítiques socials.  En una entrevista a la BBC, la líder dels independentistes de l'SNP ha dit que aquestes han de ser les prioritats de l'anomenada 'devolution', el compromís dels tres grans partits britànics de transferir poders al govern autònom a canvi que els escocesos votessin no al referèndum del setembre passat.

Sturgeon ha dit que amb aquestes competències el govern escocès podria contribuir al creixement econòmic. També ha explicat que ha parlat "breument" amb el primer ministre, el conservador David Cameron, i que caldran "més discussions".

La líder independentista ha dit que l'SNP, amb 56 diputats dels 59 corresponents a Escòcia, serà "el primer partit de l'oposició" i que pressionarà Cameron molt més que els laboristes.

Sturgeon ha dit que Cameron no sembla disposat a moure's més enllà de les transferències que ja estan previstes a la Comissió Smith, que es va posar en marxa després del referèndum per dur a terme la 'devolution'.

"Reclamarem el traspàs prioritari de les competències sobre impostos, ocupació, salari mínim i benestar, perquè aquestes són les palanques que necessitem per fer créixer la nostra economia, per què la gent tingui feina, perquè es paguin impostos i per poder lluitar contra la pobresa", ha dit Sturgeon.