Publicitat
Publicitat

Sturgeon demana a Cameron més competències per a Escòcia

La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, va explicar ahir, en una entrevista a la BBC, que la seva “prioritat” és que el govern britànic entregui a Escòcia més poders fiscals i en matèria de benestar per fer créixer l’economia escocesa, i també que havia parlat “breument” amb David Cameron, però que caldran més converses.

L’SNP s’ha convertit en la tercera força política britànica amb 56 diputats (dels 59 en joc a Escòcia) al Parlament de Westminster, tot i que només es presentava a Escòcia. Sturgeon va dir que els laboristes (amb 232 escons) són l’oposició oficial però que els independentistes constitueixen la veritable oposició perquè són els únics que poden pressionar Cameron.

L’SNP està negociant la transferència de poders a Escòcia després del referèndum del setembre. La victòria aclaparadora a les eleccions britàniques ha canviat el context. “El que estem discutint -va continuar dient Sturgeon-és la transferència dels impostos a les empreses, l’ocupació, el salari mínim, el benestar, ja que aquestes són les palanques que necessitem per fer créixer la nostra economia perquè la gent tingui feina, pagui impostos i els puguem treure de la pobresa”.

Sturgeon va lamentar que Cameron no volgués anar més enllà de les propostes de la Comissió Smith, formada després de la consulta per complir amb el compromís de més descentralització. “És una de les coses que haurem de discutir”, va dir.