Publicitat
Publicitat

El Suprem dels Estats Units manté els subsidis de la reforma sanitària d'Obama

La resolució judicial comporta una important victòria per l'administració de Barack Obama

La Cort Suprema dels Estats Units ha dictaminat aquest dijous que s'han de mantenir els subsidis per pagar les assegurances mèdiques. El Tribunal ha decidit donar suport al sistema d'ajudes a les pòlisses de salut, també conegut com l' Obamacare, amb 6 vots a favor i 3 en contra. Una mesura crucial per poder implementar la reforma sanitària promulgada pel president Barack Obama.

La resolució judicial comporta una important victòria per a l'administració Obama després d'anys de batalles entre el govern i l'oposició republicana, que vol aturar la seva implementació. El Tribunal també ha remarcat, per segona vegada en tres anys, que el Tribunal Superior ja havia desestimat el que ha estat considerat com l'obstacle més gran a la llei, interposat pels conservadors.

La Cort Suprema, màxima instància judicial dels Estats Units, ha desestimat la demanda presentada per quatre ciutadans de l'estat de Virgínia, i ha declarat legals tots els subsidis que el govern federal va atorgar a les persones amb ingressos baixos per poder contractar una assegurança mèdica. Si la Cort no hagués desestimat la demanda, els ciutadans que havien adquirit les seves pòlisses en el mercat federal, la gran majoria, haurien perdut els subsidis i nombre d'adscrits al sistema hagués disminuït.