Publicitat
Publicitat

Surt en llibertat provisional de la presó el líder del partit neonazi grec Alba Daurada

El diputat i la resta de la direcció del partit seran jutjats el 23 d'abril per assassinat, possessió d'armes i pertinença a organització criminal

El líder del partit neonazi grec Alba Daurada, Nikólaos Mikhaloliakos, ha sortit aquest divendres de la presó preventiva després de complir el màxim de 18 mesos que estableix la legislació. Mikhaloliakos, diputat del Parlament grec, va ser empresonat el setembre del 2013 acusat de direcció i pertinença a banda criminal després de la investigació sobre l'assassinat del cantant de música rap Pavlos Fyssas a mans d'un simpatitzant d'Alba Daurada.

També aquest divendres ha sortit de la presó un altre diputat de la formació neonazi, Yanis Lagós. Tots dos estaran sota arrest domiciliari amb permís per assistir al Parlament, però no podran sortir del país ni participar en actes polítics. Els dos diputats s'hauran d'esperar fins al 23 d'abril per ser jutjats en un macroprocés judicial que asseurà al banquet dels acusats la direcció d'Alba Daurada i 70 dels seus militants.

Malgrat que la cúpula d'Alba Daurada estava en presó preventiva, la formació no va perdre popularitat i va aconseguir el tercer lloc en les eleccions generals a Grècia d'aquest gener amb un 6,28 % dels vots. Així, dels 17 diputats al Parlament, cinc són a la presó, cinc més estan en arrest domiciliari i dos més en llibertat condicional sense poder participar en actes polítics.