Publicitat
Publicitat

TURQUIA

Suspesos tres alts càrrecs de la policia per l’atemptat d’Ankara

Turquia va suspendre ahir de servei el director general de la policia d’Ankara i dos dels seus subordinats, a causa de l’atemptat de dissabte durant una marxa pacífica, que va deixar 97 morts. Diverses veus crítiques havien apuntat que alguns errors de seguretat haurien facilitat la feina dels terroristes.

El govern turc va assegurar en un comunicat que els tres alts càrrecs van ser suspesos “per possibilitar una correcta investigació” i a “proposta dels òrgans civils i la policia que treballa sobre tots els aspectes de l’abominable atac terrorista”. El principal alt càrrec suspès és Kadri Kartal, de 54 anys, un policia de carrera que portava 32 anys en actiu.

No a les dimissions de ministres

El cap de l’oposició, el socialdemòcrata Kemal Kiliçdaroglu, havia demanat reiteradament la dimissió dels ministres d’Interior i de Justícia, però Erdogan ho va rebutjar en una compareixença pública dimarts. “Sempre hi ha punts vulnerables. No veig correcte aplicar un mecanisme de dimissió per a qualsevol qüestió”, va explicar el president, en referència a l’atac més mortífer de la història de Turquia, que va trasbalsar el país. Tot i això, en les seves primeres declaracions després del bombardeig, el president turc sí que va reconèixer que hi havia hagut errors. Erdogan va visitar ahir el lloc de l’atemptat, on va retre homenatge a les víctimes, acompanyat pel president de Finlàndia, Sauli Niinistö.

L’atac de dissabte contra civils, la majoria activistes prokurds, ha dividit la societat turca i ha atiat les protestes antigovernamentals poques setmanes abans d’un nova cita amb les urnes que és, de facto, una repetició de les eleccions legislatives del mes de juny.