Publicitat
Publicitat

Tanquen els col·legis electorals a Grècia, en una jornada transcendental per a l'euro

Els primers resultats es preveuen a partir de les nou del vespre

Els col·legis electorals de Grècia han tancat puntualment a les set de la tarda (una hora menys a Catalunya), després de 12 hores de votacions en el  referèndum transcendental per al futur de l'euro, la Unió Europea i l'economia grega. Durant tot el dia, l'afluència a les urnes ha estat constant i en alguns moments s'han format cues als centres de votacions.

Tota la jornada electoral ha transcorregut amb total normalitat i sense incidents remarcables. Diferents fonts han assenyalat que la participació se situaria al voltant del 65%, un percentatge semblant al que es va registrar a les eleccions del mes de gener que van donar la victòria a la coalició d'esquerres Syriza.

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha manifestat aquest matí que "avui la democràcia guanyarà la por". Tot i haver acceptat bona part de l'última proposta feta per la 'troica', el govern grec ha demanat el vot pel no, apel·lant a la "dignitat" del poble i assegurant que aquest resultat donaria força als negociadors per tornar a Brussel·les.

En canvi, des de Brussel·les i altres capitals europees s'ha advertit que un no a l'oferta europea posaria en risc la continuïtat de Grècia dins de la Unió Europea.

Segons The Economist i The Financial Times, el no s'imposaria per un estret marge, tot i que durant la setmana altres sondejos han donat resultats contradictoris.