Publicitat
Publicitat

Ted Cruz prepara la seva candidatura a les primàries republicanes dels Estats Units

El polèmic senador del 'Tea Party' obre la llarga cursa de les presidencials nord-americanes

El controvertit senador republicà per Texas Ted Cruz anunciarà aquest dilluns oficialment la seva intenció d'aspirar a la candidatura presidencial per 2016. Cruz, un dels caps visibles del moviment ultraconservador del 'Tea Party', confirmarà la seva intenció de competir per la candidatura republicana a la Casa Blanca en un acte a la Liberty University de Lynchburg, a Virgínia. Serà el primer republicà a anunciar oficialment les seves aspiracions presidencials.

El propi Cruz ha confirmat a twitter l'anunci, que suposa el tret de sortida de la llarga carrera electoral de cara a les eleccions presidencials de novembre de 2016.

Cruz és un de les joves estrelles en alça i una de les figures més controvertides del partit republicà, conegut pel seu escepticisme respecte del sector més moderat del partit i la seva crítica frontal a les polítiques del president, el demòcrata Barack Obama.

S'espera que a l'abril altres aspirants presidencials republicans, com els senadors Rand Paul, de Kentucky; i Marc Rubio, de Florida, anunciïn també la seva intenció de presentar-se com a candidats. Al banc conservador, altres figures han confirmat la seva intenció de presentar-se ales primàries, com l'exgovernador de Florida Jeb Bush.

Per contra, al bàndol demòcrata, les opcions semblen concentrades exclusivament al voltant de l'exsecretària d'Estat Hillary Clinton, que ha dit que prendrà una decisió a mitjans d'aquest any.