Publicitat
Publicitat

Tim Cook: "El que està passant als Estats Units és perillós"

El conseller delegat d'Apple avisa, en un article a 'The Washington Post', que "una onada legislativa faria possible a la gent discriminar els seus veïns" i que la companyia no ho tolerarà

El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, alerta contra una "onada legislativa" als Estats Units que permetria la discriminació per motius religiosos o d'orientació sexual en un article que ha publicat avui a 'The Washington Post'. L'onada de noves lleis, "introduïda a més de dues dotzenes d'estats, faria possible que la gent discriminés els seus veïns". "És perillós el que està passant a molts estats del país", avisa Cook a la primera frase de l'article.

El cap del gegant tecnològic cita, per exemple, projectes de llei a Indiana i Arkansas que permetrien que els ciutadans s'excusin en les seves creences religioses rebutjar servir un client o no acceptar una llei estatal antidiscriminació. També parla d'un projecte de llei de Texas que vol permetre retallar el sou dels funcionaris que expedeixin llicències de matrimoni a parelles del mateix sexe. "En total, hi ha prop de 100 projectes de llei dissenyats per consagrar la discriminació en la legislació estatal", explica Cook, que fa uns mesos va fer públic que és homosexual i que ha pres una postura activa en la defensa dels drets civils.

El directiu d'Apple explica que aquests projectes de llei "racionalitzen la injustícia" i actuen contra els principis en què es van fundar els Estats Units. "Tenen el potencial per desfer dècades de progrés per aconseguir més igualtat", insisteix. Cook assegura que, en nom d'Apple, s'oposarà a aquesta onada legislativa allà on sorgeixi, i que la discriminació, "en totes les seves formes, és dolenta per als negocis", ja que perjudicarà el mercat de treball i el creixement.

Cook diu que té un gran respecte cap a la llibertat religiosa i que quan era petit el van batejar en una església baptista. "La fe sempre ha estat una part important de la meva vida", assegura, però mai li havien ensenyat que la religió "hauria de ser usada com una excusa per discriminar". "Apple és oberta. Oberta a tothom, independentment d'on vinguin, quin aspecte tinguin, quina religió tinguin o qui estimin". "Mai tolerarem la discriminació", insisteix.