Publicitat
Publicitat

Tomb electoral a Polònia: els ultraconsevadors guanyen les presidencials

Els liberals que governen el país pateixen una desfeta i hauran de cohabitar amb la dreta

El nacionalista i conservador Andrzej Duda serà el nou president de Polònia, segons els sondejos de la segona volta de les eleccions presidencials celebrades diumenge, però caldrà esperar els resultats oficials que previsiblement no se sabran fins aquest dilluns a la nit.

A falta del recompte definitiu, Duda, que té 43 anys acabats de fer, hauria obtingut el 52% dels vots, mentre que l'actual president, vinculat al partit de centredreta Plataforma Ciutadana, Bronislaw Komorowski, hauria obtingut el 48%, segons els sondejos.

El mateix Komorowski va reconèixer la derrota diumenge a la nit, després de les primeres projeccions i va felicitar al seu rival per la victòria.

D'aquesta manera s'obre una etapa de cohabitació a Polònia entre el futur president i el Govern (en mans de Plataforma Ciutadana des de 2007).

Si es confirma la seva victòria, Duda prendrà possessió de la presidència polonesa el proper 6 d'agost.

S'espera que els resultats oficials s'anunciïn aquest dilluns a la nit, segons ha indicat la Comissió Electoral Polonesa, ja que les paperetes seran comptades manualment per evitar els errors informàtics de les eleccions locals del novembre passat.

Etiquetes