Publicitat
Publicitat

Tranquil·litat en l'inici de la jornada electoral a Andorra

L'afluència de votants durant la primera hora a la capital ha estat relativament baixa i no s'han produït cues o aglomeracions

Les dues meses del col·legi electoral de la capital han obert aquest diumenge a les nou del matí amb tot el personal a punt per rebre els vots dels ciutadans. Les primeres hores s'han viscut amb "tranquil·litat", com ha apuntat l'interventor de Demòcrates per Andorra, Eugeni de Santiago. I és que l'afluència fins les 10 hores ha estat relativament baixa, sense aglomeracions ni cues. "Les últimes eleccions a primera hora hi havia cua o un volum important, avui està més tranquil", ha assenyalat, "fa un dia fred, emboirat", ha reconegut l'interventor. La bona temporada d'esquí també pot haver influït en la decisió d'alguns votants d'acudir a les urnes més tard, ha afegit.

La feina, però, com ha explicat De Santiago, comença dies abans organitzant les meses i les tasques seguint el protocol que estableix la Llei electoral. Així mateix, aquest diumenge, des de les sis del matí han estat fent recompte del vot judicial per afegir-lo a última hora als resultats finals.

Entre els votants més matiners hi havia persones de totes les edats i algunes famílies amb nens que animaven els més petits a dipositar el sobre a l'urna per experimentar la responsabilitat i la il·lusió d'escollir el futur cap de Govern.

Enguany es comptarà per primera vegada amb el vot per correu. Encara que des d'Andorra la Vella han exposat que no disposen de les dades de butlletes rebudes, De Santiago ha manifestat que estan "contents" que s'hagi obert aquesta possibilitat.

Fins les 19 hores, els ciutadans de la parròquia poden exercir el seu vot a les dues sales del Centre de Congressos.