UN PAÍS EN DOL
Internacional 29/01/2013

Tres detinguts per la tragèdia de la discoteca del Brasil

Ara
2 min

BARCELONA.La policia brasilera va detenir ahir tres persones per interrogar-les sobre la seva possible implicació en la mort de 231 joves durant l'incendi diumenge en una discoteca de la ciutat de Santa Maria, al Brasil. Un propietari de la sala, el seu cap de seguretat i un membre del grup de música que hi tocava són els tres principals investigats.

Un dels amos del club va confirmar que estaven en tràmits per renovar la llicència, que havia caducat, i que el seu certificat de seguretat contra el foc havia expirat l'any passat.

Al cap de seguretat se l'investiga perquè, segons van explicar alguns dels supervivents, els guardes van bloquejar l'única porta de sortida d'emergència perquè van creure que la gent volia sortir sense pagar. Al Brasil és comú que els clients paguin totes les consumicions en el moment de sortir.

Al membre de la banda detingut se l'interroga per haver encès una bengala durant el concert, cosa que implica saltar-se les normes de seguretat i, aparentment, haver provocat que el foc prengués al sostre, cobert d'una espuma que no era ignífuga.

La fiscal de l'estat, Valeska Agostini, va informar a l'agència Reuters que no hi haurà càrrecs criminals fins que la investigació s'acabi. Aquest procés podria allargar-se molts anys. En el cas d'un incendi similar en una discoteca de l'Argentina el 2004, en què van morir 194 persones, van fer falta més de sis anys fins que un tribunal va acusar membres de la banda que hi tocava d'haver començat el foc i haver provocat les morts.

Dol nacional i enterraments

El Brasil va declarar tres dies de dol nacional. Els familiars de les víctimes van treure ahir forces per començar a enterrar alguns dels morts: una cinquantena van rebre sepultura ahir. Un centenar de persones encara estan ingressades a l'hospital, la majoria de les quals afectades per inhalació de fum. Els informes mèdics van calcular que el 90% de les víctimes van morir per intoxicació.

stats