Publicitat
Publicitat

Tres morts en l'atemptat contra un vehicle de la UE a l'Afganistan

Moren dos transeünts afganesos i un britànic de la missió de la UE al país en l'explosió d'un cotxe bomba per part dels talibans

Un cotxe bomba llançat contra un vehicle de la Unió Europea prop del principal aeroport de Kabul, la capital de l'Afganistan, ha matat almenys dos afganesos i un britànic aquest diumenge.

El talibans s'han atribuït la responsabilitat per l'atac a la Missió de Policia de la Unió Europea a l'Afganistan (Eupol), que
assessora les autoritats policials afganeses. Els insurgents han llançat una onada d'atacs a tot el país des de la reducció de la majoria de tropes estrangeres l'any passat. 

La portaveu de l'Eupol Sari Haukka-Konu ha confirmat que un dels vehicles de la missió havia estat colpejat per una explosió prop de l'aeroport de Kabul.

Segons la portaveu, tot el personal de l'Eupol "és ara en un lloc segur", amb lesions no vitals, mentre que una de les persones que anaven en el vehicle ha resultat morta. Un portaveu de l'ambaixada britànica ha confirmat després que hi ha un ciutadà britànic que és entre els morts, sense donar més detalls.

El portaveu policial Ebadullah Karimi ha explicat que el cotxe bomba era un Toyota Corolla, que ha envestit el vehicle de la UE quan transitava per la carretera que va des del principal aeroport de Kabul fins a una instal·lació militar de l'OTAN que hi ha a prop.

Aquest portaveu ha afegit que almenys han mort dos transeünts civils afganesos en l'explosió i que han resultat ferides 18 persones.

Zabihullah Mujahid, un portaveu talibà, s'ha atribuït poc després la responsabilitat de l'atac, i ha assegurat que han estat destruïts dos vehicles i assassinats set soldats estrangers. Els insurgents sovint reporten xifres inflades de baixes en els seus atacs.

La capital de l'Afganistan viu una nova onada d'atacs importants en el últimes dues setmanes, després d'un període de calma relativa des del gener.