D'humiliat a la xarxa a convidat a una superfesta a Los Angeles

Una campanya solidària troba un home a qui havien insultat per ser gras i es converteix en una estrella a Twitter

Aquesta és una història trista però amb final feliç que farà que més d'un es posi vermell i molts més quedin tocats. Internet té aquestes coses: amplifica i multiplica el pitjor de la condició humana alhora que en un tres i no res permet deixar en evidència els insolidaris i incívics. Aquest cas és un d'aquests últims.

Un home gras balla en un bar sense molestar ningú i un poca-solta li fa una fotografia per fer una broma sense gràcia, només pel plaer de ridicularitzar la seva innocent víctima. La valentia de l'anonimat porta el poca-solta a penjar la imatge a la  plataforma 4chan amb el comentari: "Localitzat aquest espècimen que intentava ballar, la setmana passada. Va parar quan va veure que rèiem".

Altres internautes van compartir el 'post' a una altra xarxa, fet que va convertir aquell anònim ballarí en un personatge popular a la xarxa. En aquest punt va tenir molt a veure Cassandra Rule, una activista de la plataforma  The Free Thought Project ('El projecte del pensament lliure') que denuncia els abusos policials i ciutadans amb els indefensos, que va decidir que calia fer alguna cosa per trobar aquest home. Dit i fet, es va posar en marxa #Dancingman ('home que balla') per intentar localitzar l'home, humiliat pel seu aspecte i les seves ganes de ballar.

"Algú coneix aquest home o qui va penjar això? Hi ha un enorme grup de dones a Los Angeles que voldrien fer alguna cosa especial per ell", va escriure Rule al seu compte personal de Twitter.

I la xarxa va anar treballant i multiplicant la imatge de l'anònim. Fins que, eureka!, #Dancingman, localitzat. És un home de Londres anomenat Sean. Poca cosa més se'n sap.

 L'alegria dels internautes que han seguit el serial és màxima, i Sean no ha tingut altra alternativa que obrir un compte a Twitter amb el nom amb què va ser batejat @Dancingmanfound (ballarí trobat) i que en menys de 24 hores a la xarxa ja suma més de 31.000 seguidors.

Ara, la mobilització a Twitter se centra a buscar fons econòmic per organitzar una superfesta per a Sean a Los Angeles. I d'estrella de la xarxa, a estrella de la xarxa. Al ballarí londinenc li ha sortit un nou amic que coneix perfectament el poder d'internet: el cantant Pharrell William, que l'estiu passat va triomfar amb el seu viral 'Happy' ja ha avisat Rules que vol que el mantingui informat de la festa perquè, com escriu al seu compte, "@Dancingmanfound, no s'ha d'avergonyir d'ell mateix".

Fins ara, Rules  ha recaptat 20.000 dòlars i ha promès que destinarà els diners que sobrin d'organitzar la festa de Sean per a campanyes en contra de les bromes de mal gust.

 

Etiquetes