Publicitat
Publicitat

Troben els cadàvers de cinc nadons en una casa de Loishats, al sud-oest de França

Un dels nadons morts hauria nascut ahir dijous, i els altres quatre es van trobar dins un congelador a la mateixa casa. La mare és a l'hospital i el pare detingut

La policia va trobar ahir dijous al vespre els cadàvers de cinc nadons en una casa a Loishats, al sud de Bordeus. Dijous al matí, el suposat pare havia alertat la policia després de trobar el cos sense vida d'un nadó de 48 hores dins una bossa isotèrmica. En l'escorcoll posterior es van trobar quatre cossos més de nadons ocults en un congelador.

L'home, un pagès de 40 anys, va ser detingut per prestar declaració com a testimoni. Però la principal tesi policial és que la seva dona, de 35 anys, hauria ocultat els seus embarassos i hauria donat a llum sola. Aquest divendres, la dona ha estat traslladada a l'Hospital Pellegrin, a Bordeus, per sotmetre's a exàmens ginecològics i psiquiàtrics.

La parella té dues filles de 13 i 15 anys. Eren agricultors i no tenien cap antecedent policial.

La brigada d'investigació de Langon, al departament de la Gironda, ha recollit mostres d'ADN del domicili on es van trobar els cadàvers, als quals es  practicarà l'autòpsia.

Els resultats determinaran si tenen vincles sanguinis amb el matrimoni i si els nens morts són germans entre ells . També permetran establir si van néixer morts o van ser assassinats.

Si es confirma la hipòtesi de l'infanticidi, seria el pitjor crim d'aquest tipus registrat a França des de 2010. E l juliol d'aquell any, uns veïns de la localitat de Villers-au -Tertre (nord) van trobar enterrades al seu jardí bosses de  plàstic amb restes humanes. La investigació va descobrir que una discreta mare de família de la localitat, de 45 anys, havia asfixiat els seus vuit fills nounats, els quals  va matar i  amagar durant més d'una dècada.