Publicitat
Publicitat

Trump: "Obama és el fundador de l'Estat Islàmic (EI)"

L'aspirant republicà manté el to incendiari dels últims dies i acusa el president dels EUA de ser darrere dels terroristes

El candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, ha afirmat aquest dimecres que l'actual mandatari d'aquest país, Barack Obama, és el "fundador de l'Estat Islàmic (EI)".

Durant un míting de campanya a Sunrise, a l'oest de Fort Lauderdale (Florida), l'aspirant republicà ha criticat la gestió d'Obama en la lluita contra el terrorisme internacional i ha assegurat que era el "fundador d'EI" i que la seva rival a la cursa presidencial, Hillary Clinton, era la "cofundadora" d'aquest grup terrorista.

"L'EI presenta el seu respecte al president Obama. Obama és el fundador d'EI i diria que Hillary Clinton n'és la cofundadora", ha afirmat Trump mentre els seus seguidors cridaven que "tanquessin" Clinton.

Manté el desafiament

Trump ha mantingut a Florida el to incendiari dels últims mítings i ha acusat la premsa nord-americana d'estar "esbiaixada" i ser "tan deshonesta com la deshonesta de Hillary Clinton".

"Mirin dimarts, per exemple", ha dit davant els seus simpatitzants,  en al·lusió al discurs que va pronunciar a Carolina del Nord, on va apostar perquè els defensors de la segona esmena de la Constitució, que recull el dret a portar armes, continguin la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, fet que va ser interpretat com una "incitació a la violència".

"Hem de protegir la segona esmena, està sota amenaça", ha manifestat Trump a Florida, per després criticar que Obama refusi qualificar de terroristes els radicals islàmics que han perpetrat atemptats com els d'Orlando (Florida) i San Bernardino (Califòrnia), i ha augurat que Clinton seguirà aquesta tendència.

"Ella no vol dir-ho, perquè ella no vol ofendre el president [Obama], perquè llavors li poden passar coses dolentes, si ofèn el president", ha afirmat.