Publicitat
Publicitat

Trump: “Obama és el fundador de l’Estat Islàmic”

Nou estirabot del candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, en pocs dies. Dimecres va afirmar que l’actual mandatari d’aquell país, Barack Obama, és el “fundador de l’Estat Islàmic (EI)”. Durant un míting a Florida, l’aspirant republicà va criticar la gestió d’Obama en la lluita contra el terrorisme internacional i va assegurar que era el “fundador de l’EI” i que la seva rival en la cursa presidencial, Hillary Clinton, era la “cofundadora” d’aquest grup terrorista. “L’EI presenta els seus respectes al president Obama. Obama és el fundador de l’EI i diria que Hillary Clinton n’és la cofundadora”, va afirmar Trump mentre els seus seguidors corejaven que “tanquessin” Clinton.

Manté el desafiament

Trump va mantenir doncs el to incendiari dels últims mítings i va acusar la premsa nord-americana d’estar “esbiaixada” i ser “tan deshonesta com la deshonesta de Hillary Clinton”. “Mirin dimarts, per exemple”, va dir en al·lusió al discurs que va pronunciar a Carolina del Nord, on va apostar perquè els defensors de la segona esmena de la Constitució, que recull el dret a portar armes, continguin la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, un fet que va ser interpretat com una “incitació a la violència”.

“Hem de protegir la segona esmena, està sota amenaça”, va afirmar Donald Trump a Florida, i després va criticar que Obama refusi qualificar de “terroristes” els radicals islamistes que van perpetrar atemptats com els d’Orlando (Florida) i San Bernardino (Califòrnia), i va augurar que Hillary Clinton seguirà amb aquesta negativa. “Ella no vol dir-ho, perquè ella no vol ofendre el president [Obama], perquè llavors li poden passar coses dolentes, si ofèn el president”, va assegurar.