Publicitat
Publicitat

Trump reestructura el seu equip de campanya enmig de la davallada a les enquestes

El magnat nord-americà canvia per segon cop el seu director de campanya i fitxa ara el cap de la web conservadora Breitbart News

El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, ha reestructurat aquest dimecres el seu equip de campanya, amb la contractació com a nou director del fins ara cap de la web conservadora Breitbart News i l'ascens d'un altre col·laborador.

El president executiu de Breitbart News, Stephen Bannon, liderarà a partir d'ara la campanya de Trump, mentre que la fins ara assessora Kellyanne Conway es convertirà en la seva segona. Els canvis arriben enmig d'una davallada de Trump a les enquestes d'opinió. La seva rival, la demòcrata Hillary Clinton, l'avança ja amb més de sis punts en diversos sondejos publicats per Real Clear Politics: en l'últim, ella té un 47%, i ell, un 41%.

El magnat novaiorquès s'ha enfrontat a una allau de crítiques per part dels republicans pel seu estil de campanya improvisada i la seva negativa a adherir-se a un sol missatge polític.

Els seus discursos fins ara han desembocat en diverses polèmiques, com la baralla amb la família d'un soldat musulmà dels Estats Units que va morir en acte de servei a l'Iraq i la seva acusació infundada al president Barack Obama i Hillary Clinton d'haver estat cofundadors del grup militant Estat Islàmic. Trump va fer marxa enrere dels comentaris sobre l'Estat islàmic.

L'anunci sobre la reestructuració de l'equip de campanya cita Trump assegurant que està "compromès a fer el que sigui necessari per guanyar" les eleccions.

Els canvis de personal, avançats pel 'Wall Street Journal', són els segons que fa Trump en dos mesos i en què substitueix el director de campanya. Al juny va fer fora Corey Lewandowski com a cap de campanya i va donar més poder al fins llavors assessor Paul Manafort.

En la reforma d'aquest dimecres, el comunicat de l'equip de Trump assegura que Manafort romandrà al capdavant de la campanya com a cap d'estratègia. Alhora, ha anunciat que a finals de setmana es presentarà el primer gran anunci de televisió comprat.