Publicitat
Publicitat

Tsipras descarta convocar eleccions o un referèndum sobre un possible rescat

Aquest dissabte segueixen les negociacions a Brussel·les i el primer ministre grec diu que qualsevol decisió la prendrà el seu govern

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha exclòs convocar eleccions o un referèndum sobre les negociacions amb els creditors i ha assegurat que qualsevol decisió "per difícil que sigui" la prendrà el govern grec.

Segons un comunicat difós aquest dissabte pel seu executiu, Tsipras va fee aquestes declaracions en la reunió que va mantenir ahir divendres a la nit amb l'equip de govern que aquest dissabte viatja a Brussel·les per continuar les negociacions.

"Si aconseguim un acord sostenible, independentment de com de difícil sigui el compromís, podrem suportar la càrrega, perquè el nostre únic criteri és sortir de la crisi i acabar amb la submissió a programes de rescat", va dir Tsipras, segons el citat comunicat.

Tot i això, ha advertit que "si el que vol Europa és la divisió i que es mantingui la submissió, prendrem la gran decisió de dir no i lluitarem per la dignitat del nostre poble i per la sobirania nacional".

"El Govern té el suport de la població i una majoria confortable al Parlament. El poble ens ha donat la seva confiança perquè prenguem decisions crítiques i gestionem aquesta situació difícil", va assenyalar el primer ministre.

A Brussel·les continuen aquest dissabte les negociacions a nivell polític per arribar a un acord que pugui desbloquejar el rescat pendent per valor de 7.200 milions d'euros.