Publicitat
Publicitat

Tsipras: "Hem lluitat fins al final per a un acord que permetrà al país recuperar-se"

El ministre de Treball grec anuncia que hi haurà eleccions anticipades al llarg d'aquest any

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha afirmat aquest dilluns que el seu govern ha protagonitzat una "dura batalla" durant sis mesos i que ha "lluitat fins al final per a un acord que permetrà al país recuperar-se".

"Hem fet front a dilemes complicats i hem hagut de fer concessions difícils per evitar l'aplicació dels plans d'alguns cercles ultraconservadors europeus", ha explicat Tsipras a la clausura de la cimera de l'eurozona que ha servit per acordar l'inici de les negociacions per a un tercer rescat.

El cap de govern hel·lè també ha dit que aquest acord "pot portar noves inversions per treure el país de la recessió" i evitar "el col·lapse del sistema bancari". 

D'altra banda, el ministre de Treball grec, Panos Skurletis, ha anunciat que hi haurà eleccions anticipades al llarg d'aquest any, i que fins aleshores o bé hi haurà un govern d'àmplia coalició o bé es buscaran suports puntuals de l'oposició per poder aplicar les reformes acordades amb l'eurozona.

"En aquest moment hi ha un problema amb la majoria governamental", ha assenyalat Skurletis en declaracions a la televisió pública, en al·lusió a les dissidències internes que ha provocat la negociació amb els socis. De fet, 17 diputats de Syriza són contraris a l'acord amb la UE.