Publicitat
Publicitat

Tunísia destitueix sis comandaments de la policia

Un soldat mort i dos ferits en els xocs amb militants islamistes al mont Chaambi

El primer ministre tunisià Habib Essid ha destituït sis comandaments de la policia, inclosos els responsables de la seguretat dels llocs turístic i el cap de la brigada d'intel·ligència, després de l'atac de dimecres passat al Museu del Bardo, on van morir 23 persones (20 d'ells turistes estrangers) i dos atacants.

Les autoritats continuen la recerca d'un tercer terrorista que asseguren que va fugir després de l'atac. Un soldat tunisià va morir i dos més van resultar ferits en una explosió d'una mina a última hora de diumenge prop de la frontera amb Algèria, on les forces de seguretat combaten milicians islamistes.

L'exèrcit també intenta detenir un petit grup de combatents vinculats a Al-Qaida que utilitzen les muntanyes Chaambi prop d'Algèria com una base per als atacs.

Les seves forces armades s'han enfrontat amb militants en zones remotes prop de la frontera d'Algèria i les autoritats estimar milers de tunisians han viatjat a lluitar al costat dels islamistes a la veïna Líbia i a Síria