Publicitat
Publicitat

Tunísia decreta l'estat d'emergència una setmana després de l'atemptat jihadista a la platja

És la quarta vegada que el país adopta aquesta mesura excepcional

El president tunisià, Béji Caïd Essebsi, ha decretat l'estat d'emergència a tot el país a partir d'avui dissabte, una mesura adoptada després de l'últim atemptat jihadista que va causar 38 morts fa una setmana. Segons ha informat el portaveu de presidència, Moez Sinaoui, el cap de l'estat dirigirà un discurs a la nació pel canal de televisió nacional aquesta tarda per explicar els motius de la seva decisió.

L' estat d'emergència s'ha decretat al cap de vuit dies de l'últim atemptat jihadista, que va matar 38 turistes estrangers en un hotel de la ciutat costanera de Susa, al sud del país i un dels centres turístics més importants de Tunísia.

Aquesta és la quarta vegada que es decreta l'estat d'emergència en la història del país. En virtut d'aquest decret els ministeris de l'Interior, Defensa i Justícia tenen poders excepcionals per protegir els interessos i la seguretat de l'estat.

En el cas dels governadors regionals podran prohibir la circulació de persones o vehicles, així com qualsevol vaga o manifestació pública sense previ avís.

La setmana passada, el govern tunisià ja va anunciar que  tancaria 80 mesquites salafistes en què se sospita que inciten a la violència i financen activitats terroristes.