Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic reivindica l'atemptat de Tunis en un enregistrament d'àudio

La policia tunisiana interroga nou sospitosos per l'atac al Museu del Bardo. Quatre dels presumptes implicats han estat detinguts per relació directa amb l'atemptat. L'exèrcit s'ha desplegat per protegir les principals ciutats del país

L'Estat Islàmic ha reivindicat aquest dijous l'atemptat de Tunis en un enregistrament d'àudio penjat a Twitter. En un compte reproduït pels seus simpatitzants l'organització jihadista s'atribueix la responsabilitat de l'atac. L'atemptat, assegura el grup jihadista, ha estat executat per "dos cavallers de l'Estat del Califat fortament armats amb metralladores i granades", que anomena Abou Zakaria Al-Tounsi i Abou Ans Al-Tounsi. Els presudònims dels jihadistes els atribueixen la nacionalitat tunisiana.

La Presidència tunisiana ha informat aquest dijous de la detenció de quatre persones relacionades amb l'atac al Museu Nacional, tot i que no n'ha precisat l'afiliació. Cinc persones més estan sent sotmeses a interrogatori. L'exèrcit s'ha desplegat a les principals ciutats del país per garantir la seguretat. Segons el ministeri de Salut, el balanç de víctimes s'ha elevat de 17 a 20 turistes. També ha mort un altre tunisià, fet que deixa la xifra de víctimes locals en tres.

Els atacants, identificats

El primer ministre tunisià, Habib Essid, ha identificat aquest dijous els dos atacants del Museu del Bardo abatuts per les forces de seguretat com a Yassin Abidi i Hatem Khachnaoui, originaris d'Ibn Khaldoun –un barri popular de Tunis– i Kasserine –una ciutat de l'oest del país que ha viscut diversos atacs jihadistes–. Els seus noms i fotografies circulaven des de dimecres per les xarxes socials.

"Estem continuant la investigació. Encara no podem dir a quina organització pertanyien", ha declarat el primer ministre, i ha afegit que Abidi "era conegut i vigilat pels serveis de seguretat".

El ministeri de l'Interior ha assenyalat que tindrien dos o tres còmplices que haurien fugit. Segons ha assenyalat el primer ministre, els atacants van obrir foc sobre els turistes mentre baixaven dels autobusos i els van perseguir dins del museu.

El president del país, Béji Caïd Essebsi, ha responsabilitzat en declaracions a France 24 de l'atac grups islamistes sense precisar-ne l'afiliació: "Són extremistes, es diguin Ansar al-Sharia, salafistes o jihadistes".