Publicitat
Publicitat

Tunísia deté 12 persones vinculades a l'atemptat de Susa i en busca dos més

Els terroristes del museu Bardo i el de la platja de Susa es van entrenar en camps jihadistes de Líbia i van coordinar els seus atacs, segons autoritats tunisianes

Les autoritats tunisianes han arrestat 12 persones sospitoses d'estar relacionades amb l'atemptat de la setmana passada a l'hotel de platja de Susa i estan buscant dos homes més que haurien rebut entrenament en un campament jihadista de Líbia juntament amb l'atacant de Susa, que va morir aquell dia.

Trenta-vuit estrangers, la majoria d'ells turistes britànics (29), van morir en l'atac de divendres passat (26 de juny) abans que l'home armat fos abatut a trets per la policia. En un atemptat anterior, el mes de març, dos homes armats van matar 21 persones al museu del Bardo de Tunis, abans se ser també afusellats.

"És un grup que es va entrenar a Líbia i que tenia la mateix objectiu. Dos atacarien el Bardo i un atacaria Susa", ha explicat Lazhar Akremi, ministre de relacions parlamentàries, als periodistes. "La policia està buscant dos més".

Militants de l'Estat Islàmic, que controlen grans parts de l'Iraq i Síria, han reivindicat l'atac de Tunísia. Però les autoritats diuen que l'atacant de Susa no apareixia en cap llista policial de combatents jihadistes.

Les autoritats tunisianes, però, diuen que els atacants del Bardo i de Susa van rebre entrenament militar a finals de l'any passat en un campament jihadista al sud de Líbia.

Quatre anys després de l'aixecament tunisià en contra de Zine El-Abidine Ben Ali que va donar peu a la primavera àrab, Tunísia s'havia convertit en un model de canvi democràtic pacífic. Però també està lluitant amb l'ascens de grups islamistes ultraconservadors, algunes d'ells de caire violent.