Publicitat
Publicitat

El Txad prohibeix el nicab i el turbant arran d'un atemptat de Boko Haram amb 30 morts

El govern ha donat l'ordre de cremar tots aquests tipus de vestimenta

El govern del Txad ha acordat prohibir l'ús del nicab –el vel integral per a les dones que tapa tot el cos a excepció dels ulls– i el turbant masculí com una mesura de seguretat, arran del doble atemptat suïcida que dilluns va matar una trentena de persones a la capital txadiana, N'Djamena.

El primer ministre del Txad, Kalzeubet Pahimi Deubet, s'ha reunit avui dijous amb líders religiosos per informar d'aquesta mesura, que s'aplicarà a tot el territori nacional de forma immediata, segons el portal de notícies Tchadinfos.com. El turbant tradicional complet o 'kadamoul' és utilitzat per la majoria dels txadians, especialment a les comunitats del Sàhara, per protegir-se de les tempestes de sorra i pols.

L'executiu txadià ha donat ja instruccions a les forces de seguretat per confiscar i cremar tots els nicabs i ha advertit que els que es neguin a complir aquesta norma seran detinguts.

El Txad considera que aquesta vestimenta islàmica pot ser utilitzada pels terroristes per camuflar-se i burlar els dispositius de seguretat.

Dilluns passat, unes 30 persones van morir en un doble atemptat suïcida perpetrat per suposats membres del grup jihadista nigerià Boko Haram a la comissaria central i en una escola de reclutament de la policia a N'Djamena.

Es tracta del primer atemptat comès pel grup islamista al Txad, país que està en màxima alerta des que a principis d'any va enviar tropes, primer al Camerun i després a Nigèria, per combatre la secta Boko Haram, que fa uns mesos va prometre obediència a l'Estat Islàmic.

Etiquetes