Publicitat
Publicitat

La UE es queda curta en l’acollida de refugiats

La UE es va quedar curta ahir en el repartiment de 40.000 demandants d’asil sirians i eritreus que han arribat a Itàlia i Grècia des del mes d’abril. Amb les propostes d’acollida que van fer els diferents països de la UE es va arribar a la xifra de 35.000 i es va decidir deixar per al desembre una ampliació d’aquest contingent fins a l’objectiu fixat. “No es pot considerar un fracàs, ja que es tracta d’un procés de dos anys i hi ha marge per arribar als 40.000 en els pròxims mesos”, van assegurar ahir fonts diplomàtiques.

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va anunciar ahir que Espanya acolliria 1.300 demandants d’asil eritreus i sirians i 1.449 refugiats de tercers països. “Són xifres que ens situen en una posició molt adequada”, va assegurar el ministre, tot i que l’oferta queda clarament per sota de la proposta que va fer la Comissió Europea.

Segons els càlculs de Brussel·les, a Espanya li correspondria acollir els pròxims dos anys 4.288 sol·licitants d’asil sirians i eritreus dels 40.000 que es repartiran entre els països de la UE i 1.549 persones de les 20.000 que ja tenen l’estatus de refugiat i són en tercers països.

Hongria vol una quota “zero”

Entre les posicions sobre la qüestió que hi ha dins de la UE hi ha des de la d’Hongria, que diu que acollirà “zero” refugiats -argumenta que ja té una forta pressió de Kosovo-, fins a la d’Irlanda, que, tot i que no hi està obligada, ahir va anunciar que acollirà 600 persones. Ara serà el Parlament Europeu qui hi dirà la seva, a principis de setembre.