Publicitat
Publicitat

Ucraïna

Ucraïnesos proeuropeus protesten per segon dia consecutiu al centre de Kíev

L'oposició clama contra la decisió del govern de suspendre la firma d'un Acord d'Associació amb la Unió Europea. 100.000 persones van omplir diumenge una plaça de la capital

Partidaris de la integració d'Ucraïna a la Unió Europea segueixen manifestant-se aquest dilluns en el segon dia consecutiu de protestes contra la decisió del govern de suspendre la firma d'un Acord d'Associació amb la Unió Europea.

Les oficines del Gabinet de Ministres són custodiades per nombrosos efectius de la policia antidisturbis, que ha instal·lat tanques metàl·liques en tot el perímetre de la seu governamental.

Diumenge, desenes de milers d'opositors van sortir als carrers de Kíev per exigir al govern que revoqui la seva decisió de renunciar a la firma de l'acord amb la Unió Europea, que estava previst per la cimera que acull aquest dijous Vílnius.

L'oposició ha decidit seguir amb les manifestacions de manera indefinida amb l'objectiu de forçar el president ucraïnès, Víktor Ianukòvitx, a signar l'acord amb la UE.

"Tenim una tasca clara: obligar Ianukòvitx a revocar la seva humiliant decisió i a signar l'Acord el 29 de novembre a Vílnius", ha dit l'empresonada ex primera ministra i líder opositora, Iulia Timoixenko, en un comunicat en la pàgina web del seu partit, Batkivstxina.