Publicitat
Publicitat

Valls avisa que Europa no pot assumir el risc de sortida de Grècia de l'euro

El primer ministre francès alerta sobre els efectes econòmics però sobretot polítics si es produeix un 'Grexit'

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha afirmat aquest dimarts que Europa no pot assumir el risc d'una sortida de Grècia de la moneda única per raons econòmiques, però sobretot per raons polítiques que ara ningú pot anticipar.

En una entrevista a l'emissora de ràdio "RTL", s'ha mostrat convençut que "hi ha les bases per a un acord" i que les parts que negocien ja estaven "molt a prop" quan el govern grec va suspendre les discussions per convocar el referèndum.

"França està convençuda que no podem assumir el risc d'una sortida de Grècia de la zona euro (...) sobretot per raons polítiques", ha insistit Valls, que ha afegit que "ningú pot dir quines serien les conseqüències polítiques" d'"un poble que se sentiria humiliat" i d'un país amb la història i la situació de Grècia.

Valls ha fet aquestes declaracions hores abans que  Alexis Tsipras i els líders de l'eurozona es reuneixin a Brussel·les en la primera trobada després del 'no' del referèndum grec. El mateix president francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, van demanar al govern grec que les noves propostes que presenti a la UE siguin "serioses" i "realistes".