Publicitat
Publicitat

Valls torna 2.500 euros pel viatge familiar a la final de la Champions

El primer ministre francès va anar a veure el Barça a Berlín amb dos fills i a bord d'un avió oficial

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha reemborsat 2.500 euros corresponents al viatge que van fer amb ell dos dels seus fills per assistir a Berlín a la final de la Lliga de Campions, i que va costar uns 20.000 euros de diners públics, ha informat avui l'emissora Europe 1.

El cap del govern havia estat blanc de  nombroses crítiques després de saber-se que el 6 de juny no només va viatjar en avió oficial a la capital alemanya per veure el partit entre el FC Barcelona i el Juventus de Torí, sinó que l'hi van acompanyar dos dels seus quatre fills. A l'aparell, un Falcon 7X habitualment reservat per a desplaçaments oficials, van embarcar com a part de la tripulació un metge, els membres de l'equip de seguretat i consellers del seu gabinet.

Valls, nascut a Barcelona, es declara "apassionat" del futbol –el seu oncle avi, Manuel Valls i Gorina, va compondre l'himne del Barça–, i va justificar el viatge per motius de feina, ja que França organitzarà l'Eurocopa del 2016 i ell estava convidat a la final pel president de la UEFA, el francès Michel Platini.

Fonts de l'entorn del cap de l'executiu francès van assegurar que el cost de l'avió "no va augmentar" per la presència dels seus fills, però el fet que l'acompanyessin va fer créixer els atacs dels seus adversaris ideològics.

Valls va entonar la setmana passada el 'mea culpa' i va assegurar que no ho tornaria a fer, i per posar fi a la polèmica va avançar que abonaria de la seva butxaca 2.500 euros pel viatge dels seus fills, el preu de dos bitllets en avió privat fins a la capital alemanya.

El primer ministre, segons l'emissora, va emetre un xec al Tresor Públic –que va transferirà aquesta quantia al govern–, i una vegada tingui els diners liquidarà la factura emesa per l'exèrcit de l'aire, propietari de l'avió utilitzat per al polèmic viatge.