Internacional 21/06/2019

Vaques amb un forat a l'estómac per augmentar la productivitat

Protectores d'animals reclamen al grup francès Avril que aturi l'experimentació amb aquest sistema

Ara
2 min
Vaques amb un forat a l'estómac per augmentar la productivitat

BarcelonaVaques amb un forat obert al ventre amb un ull de bou que es tapa i es destapa, com si fos l'obertura del dipòsit de benzina, per abocar l'aliment directament al seu estómac. Aquesta pràctica brutal, que persegueix l'únic objectiu d'augmentar la productivitat làctia dels animals, és el que estan posant en pràctica en una granja experimental de l'empresa Sanders, filial del grup alimentari francès Avril.

Així ho denuncia una sorprenent investigació de l'organització francesa de protecció dels animals L214, que ha pogut gravar imatges a l'interior de la granja, situada a Sourche, prop de Le Mans, on es veu aquest mètode totalment despietat. L'ull de bou instal·lat en un costat del ventre de les vaques té 15 centímetres de diàmetre i alguns dels treballadors de la instal·lació hi fiquen el braç per extreure mostres i l'obren també per abocar-hi aliments, abans de tornar a posar-hi la tapa.

"Aquests experiments són il·lícits, les regulacions són bastant precises i diuen que els experiments sobre animals han de ser estrictament necessaris, i augmentar la productivitat sense fi no és una necessitat", denuncien des de L214. Les vaques de Sourche produeixen "una mitjana de 27 litres de llet diaris, cinc cops més que la necessitat natural d'un vedell", afegeix l'entitat. "Exigim que s'aturin aquests experiments", afirmen, i fan una recollida de firmes per aconseguir-ho.

L214 denuncia les condicions inhumanes no només d'aquest sistema sinó també de tota la instal·lació, amb gàbies on les vaques viuen sense ni tan sols palla, "pollastres tan grassos que no es poden ni desplaçar o conills malalts a les seves gàbies minúscules".

El grup Avril ha respost a la denúncia defensant l'experiment, amb una declaració per escrit: "Aquest procés s’utilitza arreu del món amb finalitats de recerca, s’acompanya d’un seguiment veterinari extremadament rigorós i actualment és l’única solució per estudiar la digestió de proteïnes vegetals". Per a l'any 2025, la companyia assegura que vol substituir aquests mètodes per altres "alternatives".

stats