Publicitat
Publicitat

Varoufakis va gravar la seva última reunió amb l'Eurogrup, segons el 'New York Times'

El ministre de Finances grec arma un gran enrenou, tot i assegurar que no revelarà el contingut de la gravació

El ministre de Finances grec, Iannis Varoufakis, ha armat un gran enrenou després d'explicar al 'New York Times que va gravar una reunió confidencial amb els ministres de Finances de l'eurozona. L'enèsima polèmica de Varoufakis ha tornat a generar nombroses crítiques.

Des que va assumir el càrrec aquest gener, Varoufakis ha estat al centre de diverses controvèrsies pel seu estil atrevit contra els creditors, en un moment en què Grècia necessita la seva ajuda per evitar la fallida. Però finalment el mes passat va ser marginat de les delicades negociacions amb la Unió Europea i l'FMI després de tornar d'una reunió amb l'Eurogrup a Riga, on va ser renyat pel seu to i per negar-se a aparèixer en un sopar d'estat.

En una entrevista amb el 'New York Times', Varoufakis va negar que els seus companys carreguessin contra ell a Riga. Segons el mitjà estatunidenc, el ministre de Finances va dir que va gravar la reunió, però que no pot revelar el contingut de la gravació per les regles de confidencialitat.

Les normes de l'Eurogrup no prohibeixen explícitament que els seus participants puguin gravar les converses sempre que no es revelin. Però la revelació ha provocat crítiques als  mitjans de comunicació grecs i entre l'oposició, que l'acusen de soscavar els esforços de Grècia per construir aliances amb aquests enregistraments.