Publicitat
Publicitat

Viktor Orbán defensa la seva consulta sobre la pena de mort al Parlament Europeu

El primer ministre d'Hongria creu que el seu govern té la potestat de fer consultes nacionals independentment de l'opinió de la UE

El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ha defensat aquest dimarts davant el Parlament Europeu la seva legitimitat per fer al seu país consultes "sinceres" sobre la reinstauració de la pena de mort o la immigració. A finals d'abril Orbán ja va plantejar reobrir aquest debat i el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, va prometre "una lluita" si s'intenta implementar la pena de mort en territori comunitari.

En un debat sobre Hongria a Estrasburg, el primer ministre ha subratllat la potestat del govern de Budapest per convocar consultes nacionals independentment de l'opinió de Brussel·les. Una intervenció que ha despertat les crítiques de bona part de l'hemicicle.

Sobre la pena de mort, Orbán ha dit que el seu govern no farà cap acció contrària als valors i principis de la Unió Europea, però ha indicat: "En la nostra acta d'adhesió no hi deia res que hi hagués temes sobre els quals no podíem preguntar a la ciutadania". Orbán també ha estat molt crític amb la política d'immigració de la UE i ha declarat que el repartiment de refugiats per quotes és "una bogeria" que comportarà "l'efecte crida".