Publicitat
Publicitat

Comerç d'armes

Munició ecològica, tancs i xampany en la fira d'armes bianual de París

El documental 'Benvinguts al món real' retrata les interioritats de l'última edició de la concorreguda fira d'armament Eurosatory

El comerç d'armes és un dels negocis més lucratius del planeta i, fins fa ben poc, era impune a controls i regulacions. Amb el Tractat sobre Comerç d'Armes aprovat l'abril passat i en procés de ratificació, les organitzacions que lluiten contra la indústria esperen que les transaccions d'armes quedin supeditades al respecte dels drets humans. ONG com la catalana FundiPau accepten que encara queda molt camí a fer.

Aquesta organització col·labora ara en la difusió del curt documental 'Welcome to the real world', de Lalo García i Txell Sabartés, una peça que en set minuts retrata la cruesa d'una de les fires d'armament més importants del món, Eurosatory, celebrada a París cada dos anys. Els autors mostren l'edició 2012 des del punt de vista fred, calculador i frívol dels que fan negoci amb les armes i els que en fan ús.

Els autors expliquen que "la visió del reportatge –de vegades irònica, de vegades poètica– ens mostra la realitat d'una de les arenes públiques del comerç internacional d'armes".